ТЕЛЕФОНУЙТЕ: +38(067) 45 175 12
ГОДИНИ РОБОТИ: Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Сб: 9.00 - 13.00

Витрата масла в двигуні

Витрата масла в двигуні

16.12.2018 / Новини
реставрація рульових рейок, продаж нових та б/у рульових рейок

Основною спеціалізацією компанії STEERING GEAR є реставрація рульових рейок у Рівне, але ж в автівці можуть виникати й інші несправності. Тож на сторінках нашого блогу для автомобілістів будемо розказувати не тільки про ремонт рульових рейок, а інші проблеми, що можуть виникати під час експлуатації автомобіля.

Якщо ви помітили, що двигун вашого авто витрачає занадто багато масла, більше, ніж раніше – це ще не привід для паніки. Причин може бути кілька.

Витік масла

Насправді, існує велика ймовірність, що масло не згорає, а просто витікає. Може бути досить багато потенційних місць витоку: сальники колінчастого й розподільчого вала, прокладка ГБЦ, прокладка масляної кришки.

Знос поршневих кілець

Досить серйозна ситуація, оскільки заміна поршневих кілець – складна процедура, що вимагає від майстра ідеального знання двигуна та конструкції автомобіля в цілому, у тому числі й рульової рейки й насосу ГУР. Спільно зі зміною кілець доцільно проводити також заміну інших зношених комплектуючих двигуна.

Знос маслознімних ковпачків

Досить легка неполадка, яка усувається швидко й недорого. Знос викликаний використанням неякісного масла та іншої автохімії, а також різкими перепадами температур довкілля. Проте, якщо двигун «жере» масло, все одно рекомендуємо звернутися до сервісу – можливо, це сигнал серйозних ушкоджень.

Агресивний стиль водіння

У деяких випадках підвищена витрата масла пов’язана навіть не з неполадками в автомобілі, а з вашою манерою водіння. Якщо давати двигуну великі обороти або їздити агресивно – витрата масла різко зростає. До речі, й на рульову рейку таке водіння впливає вкрай негативно. Викручування керма до упору, різкі плигання й стрибки, їзда по бордюрах – через таке екстремальне водіння доведеться неодноразово замовляти не тільки реставрацію рульової рейки, а й ремонт двигуна.

Знос внутрішньої поверхні циліндрів

Найбільш серйозна причина, здатна привести до збільшення споживання масла двигуном. Допоможе позбутися від цієї проблеми капітальний ремонт двигуна, який, зрозуміло, повинен бути проведений в автосервісі.

Самостійно діагностувати причину, яка призвела до збільшення витрати масла та й будь-якої іншої технічної рідини, вельми непросто, доцільно робити це у спеціалізованому сервісі. Зокрема, зниження рівня гідравлічної рідини може призвести до необхідності серйозного ремонту насосу ГУР і рульової рейки.