ТЕЛЕФОНУЙТЕ: +38(067) 45 175 12
ГОДИНИ РОБОТИ: Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Сб: 9.00 - 13.00

Рульові рейки: підсилювачі рульового управління

Рульові рейки: підсилювачі рульового управління

20.09.2019 / Новини

Провернути рульове колесо при значному навантаженні, не зважаючи на зручну будову рульової рейки, не так-то просто. При русі, за рахунок відцентрових сил – це неважко. А якщо машина не рухається? Тоді були розроблені пристрої для полегшення цього процесу. Підсилювачі керма існують двох типів: гідравлічний та електричний.

Конструкція рульової рейки з гідропідсилювачем ГУР

Основний принцип роботи рульової рейки з гідропідсилювачем – передача потужності від працюючого двигуна до зубчастої рейки за допомогою гідравлічного пристрою. До двигуна прибудований насос гідропідсилювача, який створює тиск в системі гідропідсилювача ГУР керма. Приводиться в дію він за допомоги ремінної передачі.

Масло під тиском потрапляє в розподільник. Рульова рейка з гідропідсилювачем працюють наступним чином. На рульовому валу встановлені спеціальні клапани, що пропускають масло в маслопроводи й випускають його звідти. На зубчастому валу встановлений поршень подвійної дії. В залежності від того, куди повертається кермо, масло тисне з одного боку, і без перешкод потрапляє в бачок гідропідсилювача ГУР, з іншого.

Така схема роботи дозволяє при працюючому двигуні повертати колеса в будь-якому напрямку практично без зусиль. Але така складна система збільшує і кількість можливих несправностей. Це може бути:

  • несправність насоса ГУР гідропідсилювача;
  • несправність клапанів розподільника;
  • пошкодження поршневої системи гідроциліндра;
  • пошкодження сальників гідроциліндра;
  • ослаблення або обрив ременя приводу насоса гідропідсилювача.

Несправності діагностуються й усуваються тільки досвідченими слюсарями станцій технічного обслуговування. Самостійно лізти в систему гідропідсилювача автовласникам не варто.

Важливо! Щойно ви відчули, що навантаження при обертанні рульового колеса збільшилося, негайно замовляйте діагностику й ремонт рульової рейки в компанії STEERING GEAR.