ТЕЛЕФОНУЙТЕ: +38(067) 45 175 12
ГОДИНИ РОБОТИ: Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Сб: 9.00 - 13.00

Промивання системи насоса ГУР

Промивання системи насоса ГУР

26.01.2019 / Новини
реставрація рульових рейок, продаж нових та б/у рульових рейок

Жодна, навіть найміцніша й надійніша деталь не може жити вічно. І гідропідсилювач ГУР керма, на жаль, не є винятком. Частою причиною виходу з ладу насоса ГУР є забрудненість рідини, що циркулює в ньому.

Чим небезпечна забруднена рідина ГУР?

Причиною забруднення робочої рідини насоса ГУР зазвичай стає потрапляння до неї продуктів зносу з поверхні насоса. Це можуть бути дрібні металеві частки, пил, бруд або інші домішки. Потрапляючи в масло, вони раз за разом шкідливо впливають на поверхню рульової рейки, а це, звичайно ж, може вимагати дострокового ремонту рульової рейки у Рівне.

Щоб перевірити чистоту рідини насосу ГУР у вашому автомобілі досить посвітити в бачок гідропідсилювача ліхтариком і трохи збовтати рідину. Якщо на її поверхні з’являться сріблясті розводи, значить, частинки металу вже проникли до складу рідини ГУР і міняти її потрібно якомога швидше.

Чим більше металу з’являється у рідині, тим небезпечніше це стає для внутрішньої поверхні механізму рульової рейки. Якщо домішок багато, швидше за все, значна частина поверхні вже здерта й пошкоджена, а метал вільно «бродить» по механізму. У такому стані насос ГУР вже навряд чи вдасться відновити.

Як продовжити термін експлуатації насоса ГУР

Заливайте в систему тільки те масло, яке рекомендував виробник або професійний механік. Рідина не тільки допомагає водієві легше обертати кермо, але й змащує всю систему рульової рейки!

Щоб уникнути неприємних наслідків, насос ГУР гідропідсилювача керма час від часу необхідно промивати. Ігнорування цих заходів з догляду за авто може викликати швидку поломку насоса ГУР і, як наслідок, необхідність його швидкої заміни.

І нехай промивка системи – це не сама захоплююча процедура, виконувати її потрібно через кожні 15-20 тис. км, а також кожного разу при заміні насоса ГУР. Для отримання найбільш ефективного результату, майстри не рекомендують займатися «самолікуванням». Якщо ви не впевнені у власних http://prntscr.com/m9nz8j силах і не володієте потрібним досвідом, краще звернутися за кваліфікованою допомогою в автосервіс STEERING GEAR.

Своєчасна заміна рідини у насосі ГУР допоможе вам значно заощадити час і гроші. Купуйте виключно якісне масло, і пам’ятайте, що економлячи на автомобілі, ви економите на власній безпеці!