ТЕЛЕФОНУЙТЕ: +38(067) 45 175 12
ГОДИНИ РОБОТИ: Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Сб: 9.00 - 13.00

Стукіт у підвісці – причини

Стукіт у підвісці – причини

16.11.2018 / Новини
реставрація рульових рейок, продаж нових та б/у рульових рейок

Діагностувати справність вузлів ходової частини автомобіля по шумах і стукам – завдання досить непросте й вимагає великого практичного досвіду, адже дійсною причиною може бути необхідність ремонту рульової рейки або гальмівних колодок. Щоб достовірно визначити джерело стукоту в передній або задній підвісці, зверніться до кваліфікованих фахівців STEERING GEAR у Рівне.

Шуми й стукіт у підвісці при русі автівки можуть виявитися першим сигналом про несправність ходової частини. У будь-якому випадку, як тільки з’явилися сторонні шуми в підвісці, необхідно провести діагностику з метою встановлення їх джерела незалежно від того, проявляються шуми постійно, час від часу або тільки на нерівностях дороги.

Джерелом стуку може виявитися не підвіска

Якщо стуки знизу автомобіля супроводжуються віддачею й вібраціями у рульовій рейці, то причина може ховатися в несправності рульового управління. Своєчасна діагностика й реставрація рульової рейки покращить комфортність водіння автомобіля, допоможе уникнути аварійних ситуацій.

Якщо такі симптоми виявляються лише на швидкостях вище 70-80 км/год, то найбільш ймовірною причиною є розбалансування коліс, особливо передніх.

Поява ударів і вібрації на рульовій рейці в процесі гальмування авто свідчить про стирання гальмівних колодок або навіть гальмівних дисків і потребує їх заміни.

Причини стуку в передній і задній підвісці

Зазвичай стуки в підвісці проявляються в результаті несправності амортизаторів, при пошкодженні гумометалевих шарнірів, деформації опор стійок амортизаторів, зношеності опор і важелів передньої й задньої підвіски.

Стуки в передній або задній підвісці можуть виникнути й при ослабленні гайок і болтів кріплень вузлів передньої підвіски, зношеності подушки й шарнірів штанги, через вироблення підшипників передніх коліс, при великому дисбалансі коліс або деформаціях колісних дисків. Часті стуки задньої підвіски найчастіше відбуваються через банальне перевантаження багажника авто.

У будь-якому випадку, при появі стуку в передній і задній підвісці не слід затягувати з діагностикою. Звертайтеся в компанію STEERING GEAR у Рівне, і ми оперативно і якісно відремонтуємо ваш автомобіль, зокрема здійснимо реставрацію рульової рейки автомобіля будь-якої марки!