ТЕЛЕФОНУЙТЕ: +38(067) 45 175 12
ГОДИНИ РОБОТИ: Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Сб: 9.00 - 13.00

Дефектовка деталей рульової рейки

Дефектовка деталей рульової рейки

15.11.2018 / Новини
реставрація рульових рейок, продаж нових та б/у рульових рейок

Отже рульову рейку демонтовано. Подальший етап самостійного ремонту рульової рейки – дефектовка кожного елемента.

Деталі розібраної рульової рейки потрібно охайно протерти від масла, очистити від відкладень й дуже уважно оглянути. У ремонтних комплектах зазвичай поставляються тільки гумові ущільнення й фторопластові втулки з кільцями. Але, як показує досвід, не для кожного випадку цього може бути достатньо.

Ретельно огляньте поверхню зубчастого штока – на ньому не повинно бути пошкоджень і щонайменших слідів зносу. Особливу увагу приділіть робочій зоні – зубам і тій частини штока, яка стикається з кільцями, сальниками й втулками. Будь-яке пошкодження, корозія, тріщинки й задирки гарантовано призведуть до швидкого зносу ущільнень й течі, в результаті самостійний ремонт рульової рейки Рівне буде не тільки безрезультатним, а й затратним.

На косих зубах шестерні приводного вала не повинно бути тріщин, зазубрин, відколів і глибокого зносу. Ставити вал з такими ушкодженнями небезпечно, адже рульова рейка може не очікувано заклинити в русі.

Частою причиною стукотів у рульовій рейці є знос притискної втулки. Робоча поверхня цієї деталі повинна бути гладкою, без слідів продавлювання й задирок. Притискної втулки зазвичай немає у ремкомплекті рульової рейки, але на багато марок автівок її можна купити окремо.

Сильно зношені й пошкоджені деталі рульової рейки не можна відновити в умовах гаража. Найчастіше зустрічається глибока корозія штока рульової рейки. Інша проблема, що виявляється досить часто, знос притискної втулки – продавлення фторопластової вставки. Такі ушкоджені деталі встановлювати при реставрації рульової рейки у Рівне не можна.

Якщо при дефектовці виявлені серйозні проблеми, зверніться за допомогою у компанію STEERING GEAR, ми допоможемо виконати реставрацію рульової рейки, відреставрувати вал і шток рульової рейки на професійному обладнанні.