ТЕЛЕФОНУЙТЕ: +38(067) 45 175 12
ГОДИНИ РОБОТИ: Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Сб: 9.00 - 13.00

Що там стукає або ремонт рульової рейки

Що там стукає або ремонт рульової рейки

21.10.2018 / Новини
реставрація рульових рейок, продаж нових та б/у рульових рейок

Рульова рейка – це компонент рульового управління, який виконує функцію передачі зусилля від рульової колонки на колеса. Наводимо детальний опис декількох несправностей, по яких можна визначити необхідність реставрації рульової рейки у Рівне, та причини їх виникнення.

Підтікання олії гідропідсилювача з рульової рейки. Визначити цю несправність досить легко – під капотом автомобіля помітна калюжка олії, яка утворюється під час стоянки. При цьому рульове управління стає «тугим». Несправність діагностується перевіркою рульової рейки на спеціальному стенді, під високим тиском.

Причиною виникнення течі є корозія штока, або вихід з ладу манжет. Ремонт рульової рейки, у разі порушення герметичності, полягає в заміні сальників, манжет, втулок, ущільнень пильників, а також кілець ущільнювачів. У випадку корозії штока, виконується його шліфовка з подальшим напиленням, до номінального розміру.
Люфт рейки проявляється як сумарний люфт хрестовини кардана рульового управління й рульової рейки, при обертанні рульового колеса. Для усунення цієї несправності, потрібне повне розбирання пристрою й заміна його деталей, що зносилися. Після складання рульова рейка проходить тестування й регулювання на спеціальному стенді.
Стук – причина криється у виробленні деталей рульової рейки. Ця несправність «віддає» у рульове колесо і виникає внаслідок зносу втулок ковзання, а також, унаслідок вироблення в пильниках. Ремонт рульової рейки в цьому випадку, полягає у заміні зношених деталей, з подальшим регулюванням пристрою.
Вартість реставрації рульової рейки у Рівне залежить від складності поломки, кількості комплектуючих, які потрібно буде відновити або замінити, а також від марки автомобіля. Для виконання ремонту рульової рейки може знадобитися від декількох годин до двох днів.